KUNST!

In het Coachhuis Velp vind je werken van twee Gelderse kunstenaars Pieter van de Pol en John Hartjes. En daar zijn we erg trots op! Alle werken zijn te koop. Heb je belangstelling, stuur een mail naar mhuijs@hetcoachhuisvelp.nl of neem rechtstreeks contact op met de kunstenaars. Verder zijn alle meubels te koop. Van de prachtige koeienhuidlamp tot de schaapsleren stoelen. En daarnaast brengen we graag de Velpse winkels Studio EigenZin en Maggazzini onder je aandacht!  Een aantal accessoires zijn afkomstig uit deze winkels.
 


Pieter van de Pol
Beeldend kunstenaar

Pieter van de Pol (1954) studeerde tot 1990 aan De Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem aan de afdeling Vrije Kunst. Pieter van de Pol was onder meer van 1996 tot 2002 als artistiek leider verbonden aan Beeldend danstheater Telder en houdt zich daarna bezig met schilderkunst en het maken van ruimtelijk werk voor o.a. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Hij voelt zich vaak een beeldhouwer op doek. Daar waar verf niet meer voldoet zoekt hij naar andere materialen.          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
John  Hartjes
Graficus

John  Hartjes ziet lijnen en structuren – Graficus.  “Dat mijn lijnen blijven staan waar dan ook, dat is mijn drijfveer.”

John vertaalt in zwart wit takwerk en bomen. Landschappen en delen hiervan. Hoog en diepdruk in manueel analoge technieken zoals etsen en droge naald. De digitale druk op het doek is in vlakdruk-  een digitale techniek.

Hartjes slaat een brug tussen de oude ambacht en de moderne digitale druktechniek. Hij vind Uitdaging met plezier in zijn werk- en zegt: “De computer is voor mij een gereedschap – hetzelfde als met een potlood of mijn ets naald. Ik blijf tekenen met de digitale pen aan het beeldscherm. Het gaat mij om het lijnkarakter – de specifieke lijnen die ontstaan tijdens mijn werk is dat wat ik nodig heb voor het beeld – wat ik voor ogen heb- wat wezenlijk is voor mij. Ik hou van tekenen, drukken en grafiek maken.”

info@hetcoachhuisvelp.nl        I          Emmastraat 24 A    6881 SV  VELP      I       026  388 24 64
Direct reserveren!
voor leden
Check
onze
agenda
HET COACHHUIS VELP       I       ONZE WERKRUIMTES      I     EXTRA SERVICE      I     AGENDA       I     CONTACT     I   KUNST!